Voedselbos vrijwilligers groep

De vrijwilligers van het voedselbos, klussen voornamelijk in het voedselbos van park Uithof. Ze worden ook wel voedselboswachters genoemd. 

 

De groep bestond aanvankelijk uit de initiatiefnemers, Bep en Annemarie, en een aantal vrijwilligers uit de buurt die de permacultuur cursus hadden gevolgd. Deze kerngroep zou de transitie van park naar voedselbos gaan volgen en het contact met de gemeente gaan onderhouden. 

 

In de jaren die daarop volgden, werd er regelmatig geklust in het Voedselbos to be. Elke maand op een zaterdag kwam men bij elkaar om wat klussen aan te pakken. Zo is er een bloemen weide gemaakt in boskamer 3, zijn er fruitbomen geplant op verschillende plekken in het voedselbos en zijn er tulpen en bollen geplant langs het Avonturenpad. Om maar een  paar stevige klussen te noemen.

 

De vrijwilligers anno 2022 zijn meer verspreid over alle doe dagen. Een vaste groep komt op de maandelijkse zaterdagmorgen langs. Andere vrijwilligers zijn door de weeks actief. Onze vrijwilligerscoördinator Chris stuurt het geheel aan. Daarnaast zijn er vrijwilligers die de pr en media verzorgen, zodat website, Facebook en Instagram er picobello bij liggen. 

De vrijwilligers worden op verschillende manieren ondersteunt door de stichting SBPU

 

De start datum van de activiteiten in het Voedselbos, was april 2017.

Lees over het begin in de pagina's van het voedselbos >>> het begin

 

Koffiemoment
Koffiemoment

Wil je ook mee doen, kom dan eens langs op een zaterdagse Doe Dag of loop op woensdag- of donderdagmorgen eens langs wanneer vrijwilligers aan het klussen zijn. Je kunt je ook opgeven bij onze vrijwilligerscoördinator Chris: 06-27017067 (via Whatsapp kan ook)

Of vul het contactformulier in. 

Elke hulp is welkom.