verslagen van Activiteiten


2022


winter

6-1-2022 -- Woensdagmorgen is een wisselende werk ochtend. Deze woensdag werden er 2 bomen geplant met Chris en Jeroen, een notenboom en een appelboom. Zin om mee te doen? Kom eens langs. 

8-1-2022 -- Het was een koude doe-dag afgelopen zaterdag, gelukkig trotseerden enkele kanjers de kou en sleepten met takken, planten bomen en maakten de nestkastjes schoon. In alle kastjes was wel bewoning geweest. In maart of eerder als het sneller warm wordt nestelen de meesjes weer in de kastjes en voeren hun jongen met rupsjes van de onder andere de eiken processierups. Volgende doe-dag is 12 februariFebruari 2022

2-2-2022 -- De bijenstal is weer netjes gemaakt.

9-2-2022 -- Rond de bessenstruiken wordt mulch gestrooid. Elke woensdag- en donderdagmorgen wordt er in het voedselbos park Uithof gewerkt.

12-2-2022 Koude ochtend op de doe-dag van februari, maar de zon maakt veel goed. De voedselbosgroep heeft fruitbomen gesnoeid, aardperen geplant, bramen verwijderd en het insectenhotel bij gevuld.

Koffie drinken op de Doe Dag
Koffie drinken op de Doe Dag


15-2-2022 De bomenkap op de Westerdreef veroorzaakte een ware kaalslag. Het was een dieptreurig gezicht.


storm 18 - februari - 2022

 Bij de storm Eunice op 18 februari gingen er wel 5 grote bomen om in het voedselbos deel van het park Uithof. En wel 2 kersen, 2 abelen en 1 acacia. (foto's Chris)

 


Paddenstoelen enten op NL Doet
Paddenstoelen enten op NL Doet
Bessenstruiken planten op NL Doet
Bessenstruiken planten op NL Doet

maart 2022

Zaterdag 12 maart is NL Doet in het Voedselbos van park Uithof. Er zijn leuke activiteiten in de buitenlucht, waar we samen met de gasten mee aan de slag gaan. Heb je zin om mee te doen, dan kan je je hier opgeven of via NL Doet website.

 

Ons voedselbos wordt steeds mooier en dat vieren we met NL Doet! We gaan een fruitboom en bessen planten. We gaan de bomen bij de bever beschermen en een paar mezenkastjes ophangen.  Voor onze gasten verzorgen we ook een rondgang met uitleg over ons stekkie in het park. We starten om 10 uur bij de pergola en de ochtend is rond het middaguur afgelopen. Voor koffie, thee en gereedschap wordt gezorgd.

 

lees het verslagblog van 12 maart

18 Maart 2022

Alice en Christien kregen op 18 maart een groene speld uitgereiktApril 2022

Het groeiseizoen begint. Chris gaat met de maaimachine aan de gang! Ook de reuzen berenklauw steekt zijn neus boven de grond en moet bestreden worden.22 Mei 2022

Theaterfeest in park Uithof op het amfitheater 'Hoventheater'

lees meer hierover in het blog van Alice

De gemeente maait de paden, Chris en Jan de rest!
De gemeente maait de paden, Chris en Jan de rest!
Nieuw Bijenbordje
Nieuw Bijenbordje


Voor oudere verslagen raadpleeg de nieuwsbrieven of het blog.