Mee helpen in het Voedselbos

Mee helpen

Er is veel te doen in het deel van Park Uithof waar het Voedselbos ligt. Iedereen kan mee helpen om het Voedselbos tot een groot succes te maken. Je hoeft niet veel te weten om toch iets te kunnen doen. 

 

We zetten hieronder de verschillende manieren waarop je wat kan doen op een rijtje.

 

Staat jouw ideale bijdrage er niet bij, neem dan contact op met ons en we kijken waar we je wel kunnen inzetten.

Bijenhofje onderhoud


doe activiteit op zaterdag

Elke tweede zaterdag van de maand is er een doe ochtend in het Voedselbos. tegelijkertijd met de vrijwilligers van de Windbos groep wordt er op diverse locaties in het park geklust. 

 

Van te voren kijken we wat er gedaan kan worden. s' Morgens worden de klussen verdeeld en zijn er instructies. Er is een koffiemoment, soms met beide groepen samen, soms apart. Voor gereedschap wordt gezorgd. In verband met Corona is het handig als je eigen handgereedschap en handschoenen gebruikt.

 

Vanaf 2021 zijn er meer dagen waarop er geklust wordt. Namelijk op woensdag- en donderdagmorgen vanaf 9.30 uur.

 

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Park Uithof.

klussen in het park

Raadpleeg de agenda voor meer informatie over de Doe dagen


Plantjes kweken

Een onderdeel van het Voedselbos is de Kruidenheuvel. Deze is nu nog niet echt een succes te noemen, al hebben we veel kruiden gezaaid en geplant. Daarom denken we dat planten apart op kweken misschien meer succes heeft.

 

Misschien heb je groene vingers en lijkt het je wat om kruiden en planten op te kweken voor in de kruidentuin of elders, neem dan ook contact met ons op. Je krijgt van ons de zaden en wat er verder nodig is. 

 

We starten met het opkweken weer in het voorjaar.

Geef je op via het contactformulier.

Kruidenheuvel in 2019


Plantjes stekken

Ook is het mogelijk om stekjes op te kweken en deze een plaatsje te geven in het voedselbos.

 

Heb je een bloeiende tuin, het liefst zonder lastige onkruiden en kan je hier en daar wat missen. Dan kun je deze planten stekken en zijn ze welkom in het Voedselbos. We zoeken op dit moment vooral bijen en vlinder planten om bij de bijenstal en bijentuin in boskamer 2 te planten. 

 

Neem contact met ons op als dit je wat lijkt. 

phacelia


Adoptie

Het voedselbos is groot. Te groot misschien, daarom willen we de mogelijkheid scheppen dat je een stukje bos of gebiedje of boom adopteert en deze regelmatig bezoekt en onderhoudt. Uiteraard ben je vrij om dit te doen wanneer het je uitkomt. Misschien heb je een vriend of vriendin die dit ook leuk vind en kunnen jullie samen aan de slag.

 

Loop eerst eens rond en bedenk welk stukje je wilt onderhouden. We geven je graag instructies over hoe en wat, want niet iedereen is op de hoogte van de permacultuur ideeën. Je kunt je hiervoor aanmelden via de contactpagina.

fruitbosje