Aanleg Wilgenp@rk

De voorbereiding
Op 4 februari 2017 heeft de wilgenknotgroep De Knoot 
de wilgen langs de waterkant en Arkpad in het park Uithof geknot. Zij hebben de wilgentakken die bij het knotten vrijkwamen in het water bij de Uitbrug gelegd. Dan blijven ze vochtig en kunnen na aanplant bij het wilgen project weer verder groeien en vormen zo een levend kunstwerk.

 

Begin maart 2017 werden door de Gemeente Almere klimbomen gelegd op de locatie waar het wilgenpark gebouwd zou worden.

 

De aanleg

Begin april 2017 werden Jan van Schaik en collega’s  bij de aanleg van het wilgenpark geholpen door de kinderen van basisschool De Ark en de vrijwilligers van het Kleinschalig natuurbeheer Uithof.

 

De officiële opening

Op 21 april 2017 heeft de officiële opening van het wilgenpark  plaatsgevonden door wethouder Frits Huis. De kinderen van De Ark hebben gekozen voor de naam Wilgenp@rk.

Jan de Wilgenman deed voorafgaand aan de openingshandeling samen met de kinderen en alle andere aanwezigen een wilgendans. Het was een feestelijk moment.

 

Herstelwerk

In maart 2018 hebben vrijwilligers van het Kleinschalig natuurbeheer en vrijwilligers van de Hoekwierde  Jan de Wilgenman geholpen met herstel van het beschadigde Wilgenp@rk, door her en der nieuwe wilgentakken te planten, die dan weer konden groeien.

 

Droogte

Helaas door de enorme lange droogte van de afgelopen maanden heeft het Wilgenp@rk het zwaar te verduren.
We zullen moeten afwachten of herstel komend voorjaar nog mogelijk is.

 

De natuur geeft en neemt; dat is ook hier duidelijk te zien.  

 

 


Aanleg Wilgenp@rk door de kinderen van de Ark

Opening Wilgenpark door Frits Huis

Herstel wilgenpark