Honden in het park

Je bent een honden liefhebber en je wilt hond uitlaten in het Park Uithof. Welke regels zijn er op dit moment?

Raadpleeg de honden uitlaat kaart hieronder.  De actuele kaart is te vinden op de gemeentelijke website.

Honden uitlaten

Er is een nieuwe hondenkaart in de maak. De hondenkaart van Almere-haven, is nog niet helemaal aangepast aan de nieuwe situatie in het park vanaf 2020. De kaart op de gemeentelijke website is ook nog niet definitief en houdt nog geen rekening met de nieuwe situatie. Daarop wordt aangegeven dat honden in het voedselbos los mogen lopen. Dit is op eigen risico, want zo vlak naast de Westerdreef is het niet raadzaam honden los te laten lopen.

 

De verwachting is dat de aanlijnplicht in het Voedselbos blijft. Dan gelden straks de volgende regels

 

In het groene gebied  naast de Uithof mogen honden vrij rondlopen. Nergens anders.

 

In het rode gebied, rond de scholen, mag je je hond niet uitlaten.

 

In het Voedselbos deel van het park (geen kleur) is een aanlijn plicht en opruimplicht. Dit is vooral van belang omdat loslopende honden zo de Westerdreef op kunnen schieten en daar een ongeluk kunnen veroorzaken. Als eigenaar ben je dan aansprakelijk.

 

In Jeugdland nu half rood, en half groen mag je met je hond niet komen.

 

We zien het liefst dat uitwerpselen worden weggehaald en meegenomen. Dat is volgens de honden uitlaatregels verplicht in Almere. 


Speelveld

Er is een speelveld voor honden in de Bosgouw.

 

Ons idee is dat er een speelveld voor honden moet komen vlak bij het Park. Misschien een trimbaan met obstakels waar honden zich kunnen uitleven. 

 

Alleen het initiatief zou van de hondenbezitters moeten uitgaan.  Dus als Je dat ook een leuk idee vindt, neem dan contact op met andere hondenbezitters en kijk of zij het ook leuk vinden en er tijd en energie in willen steken. 

 

Een initiatief kan bij ons gemeld worden via het contactformulier, dan bekijken we met de gemeente of er iets te regelen valt.