· 

Kris Kras door Almere kruist park Uithof

Op 9 juli kwam het fietsevent Kris Kras door Almere door park Uithof. Het fietsevent dat wordt georganiseerd door de @stichting Art Culture staat dit jaar in het teken van GROEN, wat natuurlijk logisch is vanwege de Floriade. En laten ze nou in het park en Voedselbos heel veel groen hebben. Onder de vleugelnoot naast het fietspad ontving de vrijwilliger van het Voedselbos, Chris, wel 150 Kris Kras fietsers uit heel Almere, van Buiten tot de Havenaars en ook daarbuiten. Chris vertelde over de prachtige vleugelnootboom of over over hoe de vrijwilligersgroep het Voedselbos vorm geeft. Soms was er gewoon een gezellig praatje over het Kriskrassen door Almere. De bezoekers vonden het prachtig om Almere eens van een andere kant te bezien, er was veel belangstelling voor de verhalen uit het Voedselbos. 

 

Wil was een van de bezoekers die gewoon een kijkje kwam nemen. Ze vond het heel fijn om daar op het bankje te zitten, te kijken naar al die fietsers, jong en oud die langskwamen. Sommigen haalden een stempel en fietsten door, maar behoorlijk wat mensen bleven geboeid staan luisteren naar alles wat verteld werd over het Voedselbos. Er stond gereedschap uitgestald, zoals een zeis en een riek, waar mensen naar vroegen. 

 

Het viel haar op dat er veel waardering werd uitgesproken voor het werk dat de vrijwilligers doen om zo'n mooie plek te creëren. Mensen namen de tijd om rond te kijken en te luisteren naar de informatieve verhalen. Zelf kwamen ze ook met verhalen, zeker de Havenaren die al lang in Almere-Haven wonen. Over de busbaan die inmiddels niet meer bestaat, of over de tijd dat dit park nog anders eruit zag. 

 

Kris Kras door Almere is ook bedoeld om de mensen Almere van een andere kant te laten zien. Nou, dat is met park Uithof zeker gelukt. Voor enkelen was park Uithof en het Voedselbos een ware openbaring: "We kwamen hier wel, maar wisten niet dat dit er was!"

 

Tabe, een Havenaar die inmiddels aan het park Uithof is komen wonen vertelt: Zelf heb ik niet meegefietst en ben alleen even komen kijken. Wat mij opviel was de bevlogenheid van Chris, voor iedereen die kwam stempelen had hij wel een praatje.

 

Er staan nog twee Kris Kras tochten gepland in andere stadsdelen, kijk op de facebook pagina van Kris kras voor meer informatie https://www.facebook.com/kriskrasdooralmere/Kriskras

 

 

tekst: Suzanne Griffioen en foto's Zwany de Vos

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Chris (zondag, 31 juli 2022 07:49)

    Gezellig stukje Suzanne.