· 

Park schouw

 

Menig buurtbewoner heeft ons zien rondlopen met de beheerkaart in de hand. Dat doen we niet zomaar maar met een reden. Heel graag zien we een mooi park waarin het aangenaam vertoeven is. Maar deze keer was ons opgevallen dat het park zelf er wat wild en woest uitzag. Weliswaar was er langs de hoofdpaden gemaaid, maar allerlei stukjes en paadjes waren overgeslagen.

 

Zo waren de heuvels in het park niet glad geschoren en de heggen niet meer herkenbaar als heg.

De toegang tot bankjes was verstopt geraakt en olifantenpaadjes overwoekerd. Honden uit de wijk hadden met veel plezier gaten rond bankjes gegraven.

 

Het woeste karakter van de vegetatie had wel een positieve keerzijde. Want in de begroeiing waren grote plakkaten met bloeiende gele en rode klavers, waar heel veel hommels en vlinders op zaten te foerageren. Goed voor de biodiversiteit.

 

Na een mailtje van onze kant, kwam de groenopzichter samen met ons kijken naar de staat waarin het park verkeerde. We grepen de gelegenheid aan om nog wat  urgente zaken aan de orde te stellen. We liepen zodoende kris kras door het park. Zo zijn er zieke bomen, dode bomen en ruig opgegroeide rozenstruiken met houtopslag. Ook het Wilgenparkje of Wilgenkasteel werd aangedaan. Daar proberen de vrijwilligers van de Windbos groep, de wilgen die tegen de klippen op groeien, in toom te houden en er een leuke plek van te maken.

 

Als laatste werd het Voedselbos bezocht. Dat lag er netter bij, dankzij de inspanningen van onze meest actieve vrijwilliger Chris. Maar ook daar zijn wat verbeterpuntjes mogelijk, waar niet wij maar de gemeente een handje bij kan helpen. 

(tekst en foto's: Alice en Suzanne)

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Chris (zondag, 17 juli 2022 07:43)

    Tof stuk. Inderdaad doe ik veel in het Voedselbos maar als mijn naam zo genoemd wordt dan horen daar een heleboel andere mensen. Jeroen bijna wekelijks. Jan de grote maaier. Ingrid bevrijdt nog steeds bomen van de braam. Renny verzorgt tussendoor planten bij de Pergola. Christien komt regelmatig assisteren bij allerlei klussen. Robert en Marian hebben een apart stukje kruidentuin. Ouwe heeft in het voorjaar enorm geholpen met de stormschade. En hoe meer ik vertel hoe meer voorbeelden er zijn van mensen die helpen. En dan wil ik nu ook het hele belangrijke stuk noemen van alle adviseurs, denkers, plannenmakers en vergadertijgers.