· 

Maaien in de Herfst

Vandaag is de derde dag dat er gemaaid wordt in het Voedselbos. Chris zal er weer de hele dag bij zijn. Vanaf 8 uur tot 3 uur. Deze maaier heet Henk. Hij wordt ingehuurd door het groenbedrijf "Donker Groen" dat weer ingehuurd wordt door de gemeente Almere. Henk werkt met een lichte tractor met daarachter een machine die het gras (of brandnetel of braam) klepelt en opzuigt.  Voor deze keer een goede oplossing die het voedselbos echt helpt een beetje uit de wildernis te komen.

Het maaisel wordt op hopen gegooid waar wij dat willen. Wij gaan dat maaisel gebruiken om te mulchen. Mulch is dood organisch materiaal dat je kan gebruiken om stukken land af te dekken (20 tot 30 cm dik) om te voorkomen dat daar bijvoorbeeld brandnetel of gras groeit. In de mulch laag kan je gaten maken waar je planten in zet. Zo kunnen planten groeien zonder al te veel last te hebben van concurrerende kruiden en grassen. De mulch geeft ook voeding aan de bodem. En onder de mulch ontstaat een zeer levendig bodemleven. En dat willen we graag in deze tijd van armoedige biodiversiteit.

Chris