· 

Doe dag juni

Dit was de eerste Doe dag na de intelligente Lock down. De  vrijwilligers verzamelden zich bij de gereedschap container. Deze lag in de schaduw van een paar flinke bomen, daar was het aangenaam koel.

 

De groep van het Windbreekbos voegde zich bij ons voor deze zaterdag, zo doende hadden we een redelijk flinke opkomst.

 

Drie plekken hadden deze ochtend onze aandacht, de kruidenheuvel, de bloemenweide en het Elzenbosje bij de Boerderijbrug. In het Elzenbosje moest de braam weggehaald worden, dat is een enorme klus, die niet in een keer gerealiseerd kan worden. Maar er is een flink stuk opgeruimd.

Het hek van de bloemenweide lag er slordig bij en dat moest bijgewerkt worden. De bloemenweide was onlangs gemaaid en het gras kon afgevoerd worden, verder zou er een begin met het plaggen gemaakt worden.

 

Op de kruidenheuvel was het onkruid flink opgeschoten, daar ging een ploegje aan de gang die het onkruid te lijf ging. Wat later kwam een van onze dames van de kweekgroep met een bak vol kruiden plantjes. die in de open plekken geplant werden. Eerder op de ochtend waren er planten gezet bij de heuvel naast de bijenstal. Ook was daar de oi kers vrij gezet en bij gezaaid.

Om 11 uur was er koffie en werd er gezellig bijgekletst.

Kortom een productieve en geslaagde doe dag.

Alle vrijwilligers bedankt.