· 

Groei zonder grenzen

Alles groeit in het voedselbos en park, echt alles. Maar wat er door ons gezaaid is, dat redt het niet. De wilde planten wereld neemt het over. Naast Koolzaad, waarvan de zaden overal in de polder bodem zitten, zien we tal van andere planten in de heuvel naast het Avonturenpad en deze planten zijn allemaal flink uit de kluiten gewassen. Wel staat alles mooi in bloei wat de insecten en bijen fijn vinden. 

 

Gelukkig kwam er een redelijk grote groep vrijwilligers deze zaterdagmorgen bij elkaar om de handen uit de mouwen te steken. In het Windbreekbos werd het overgroeide pad weer beloopbaar gemaakt. In het voedselbos werd de toegang tot het Bijenhofje onder handen genomen. Ook de nabijgelegen heuvel  waarop diverse planten en zaden staan werd wat netter gemaakt en van hoog opgroeiende planten ontdaan.

 

Na de koffiepauze, werden nog wat boompjes vrij gezet van hoog opschietend struikgewas en verder gewerkt aan de paadjes in het Windbreekbos.

 

 

heuvel bij Avonturenpad