· 

Maaien

Tijdens de doe ochtend in juni zagen we dat het gras flink hoog stond na alle regen, maar ook dat er toch wel veel bloemen tussen de grassprieten staan. Al blijft de bloemenweide wat teleurstellend, toch is er ratelaar opgekomen en waar dat staat is het gras zelfs laag en minder prominent aanwezig. 

De weide in boskamer 2 kleurde zelfs helemaal geel van de boterbloemen. Omdat daar eigenlijk al een natuurlijke weide is ontstaan, gaan we deze niet helemaal opnieuw inzaaien, maar wel het maai beleid erop aan passen.

Voor dat maai beleid heeft het voedselbos team zich een middag gebogen over de kaart en deze ingekleurd, zodat de aannemers straks weten wat en waar te maaien.

Zodra de jongens tijd hebben wordt het Voedselbos weer netjes gemaakt.

 


kaasjeskruid, phacelia, ratelaar