Vrijwilliger in Park Uithof

Vrijwilliger worden is een belevenis. Je gaat iets doen, dat je uit je comfortzone trekt en gaandeweg ontdek je nieuwe kanten aan jezelf.

 

Vrijwilliger in de natuur worden geeft je ook meer rust, want de natuur helpt je ontstressen. Bovendien leer je nieuwe dingen van mede vrijwilligers. Daarnaast ontmoet je buurtgenoten, die soms een heel andere insteek op het leven hebben. Gezamenlijk wat doen in de natuur schept een band.

 

Voor het park Uithof zijn we op zoek naar vrijwilligers die een uitdaging durven aan te gaan, want het voedselbos aanleggen en het park beheren is een hele klus. Voor deze klus zijn actieve vrijwilligers nodig die graag de handen uit de mouwen steken.

 

Je hoeft niet direct een tuin- of natuurliefhebber te zijn. Er zijn altijd wel mensen in de groep die je vertellen wat er gedaan moet worden. Maar eigen inbreng wordt op prijs gesteld. Naast  de vrijwilliger die in het bos bezig is, kunnen we ook mensen met andere talenten en vaardigheden gebruiken.

 

Er zijn twee groepen vrijwilligers actief in het park. De oudste groep, de Kleinschalig Natuurbeheer groep of Windbos groep, doet activiteiten in het bos dat grenst aan de Uithof, het Windbreekbos.

De andere groep, de Voedselbos Vrijwilligers, doet vooral activiteiten in het Voedselbos deel van het park.

 

Daarnaast wordt een dag in de maand door buurtbewoners, zwerfvuil opgehaald in het park en aansluitende wijken.

Houtopslag verwijderen bij de Vleugelnoot

Takkenrillen maken in het Voedselbos


Doe- en actiedagen

inspectie

De vrijwilligers van de beheer groepen zijn samen op de tweede zaterdag van de maand in het park aanwezig en doen dan kleinschalig natuurbeheer in het park aan de Uithof zijde of beheerwerk in het Voedselbos.

 

Op deze doe-dag verzamelen we om 10 uur bij de pergola achter jeugdland. Om circa 11 uur is er een koffie pauze en rond 13.30 uur is de ochtend wel afgelopen.

 

Wat voor werk doen de groepen zoal? Je moet denken aan:

  1. houtopslag verwijderen
  2. takken snoeien
  3. paden maaien
  4. takkenrillen maken
  5. boompjes planten
  6. boompjes verzorgen
  7. onkruid weghalen
  8. maaien met de zeis
  9. zaaien en planten

 

Enige natuurkennis is niet vereist, wel handig.

Al doende leert men van elkaar.

Kom eens vrijblijvend kennismaken.