Vrijwilliger in Park Uithof

Vrijwilliger worden is een belevenis. Je gaat iets doen, dat je uit je comfortzone trekt en gaandeweg ontdek je nieuwe kanten aan jezelf.

 

Vrijwilliger in de natuur worden geeft je ook meer rust, want de natuur helpt je ontstressen. Bovendien leer je nieuwe dingen van mede vrijwilligers. Daarnaast ontmoet je buurtgenoten, die soms een heel andere insteek op het leven hebben. Gezamenlijk wat doen in de natuur schept een band.

 

Voor het park Uithof zijn we op zoek naar vrijwilligers die een uitdaging durven aan te gaan, want het voedselbos aanleggen en het park beheren is een hele klus. Voor deze klus zijn actieve vrijwilligers nodig die graag de handen uit de mouwen steken.

 

Je hoeft niet direct een tuin- of natuurliefhebber te zijn. Er zijn altijd wel mensen in de groep die je vertellen wat er gedaan moet worden. Maar eigen inbreng wordt op prijs gesteld. Naast  de vrijwilliger die in het bos bezig is, kunnen we ook mensen met andere talenten en vaardigheden gebruiken.

 

Er zijn drie groepen vrijwilligers actief in het park. De oudste groep, de kleinschalig Natuurbeheer groep, doet activiteiten in het bos dat grenst aan de Uithof, het Windbreekbos. Een andere groep, de voedselbos vrijwilligers, doet vooral activiteiten in het Voedselbos deel van het park. Daarnaast wordt een dag in de maand door buurbewoners, zwerfvuil opgehaald in het park en aansluitende wijken.

 

Neem contact met ons op via het contactformulier en we kijken waar we je kunnen inzetten.

 

Kijk in onze agenda voor data waarop je mee kan doen.

Houtopslag verwijderen bij de Vleugelnoot

Takkenrillen maken in het Voedselbos