Nieuws

Inloopavond op 16 oktober

Inloopavond
Er komt een inloopavond over de voortgang van de verschillende ontwikkelingen in Park Uithof. Wij nodigen u daarom graag uit voor een bezoek op woensdag 16 oktober a.s. Iedereen is welkom en kan vrij binnenlopen tussen 17.30 – 20.00 uur in basisschool De Ark, Middenhof 210, 1354 EV Almere Haven.

Voor de ontwikkeling van Park Uithof werkt de gemeente Almere samen met een aantal partijen. Bij verschillende informatiekramen kunt u in gesprek gaan met: Stichting Belangen Park Uithof (Voedselbos), Stichting De Schoor (Jeugdland), projectontwikkelaar BUN en de gemeente Almere, die u graag alles over de ontwikkelingen in het gebied vertellen. Er wordt informatie gegeven over onder andere de uitvoering van plan Uithof, het parkgebouw met appartementen, de nieuwe vestiging van Jeugdland en het Voedselbos. 

 


Eikenprocessierups

Juli 2019

 

Afgelopen zaterdag 13 juli is de 🌳🌳🐛eikenprocessierups🌳🌳🐛 gevonden op een aantal eiken in Park Uithof. Vooral in het voedselbos deel van het park, waar een 15-tal eiken staan langs het nieuwe pad, zijn de rupsennesten waargenomen. Neem voorzorgsmaatregelen als je daar wandelt, zoals lange broek en jas of lange mouwen kleding. Het voorkomen van de rups is al gemeld bij de Gemeente.

 

Meer informatie over de eikenprocessierups vind je op >> Wikipedia

Zie ook de gemeentelijke pagina hierover >> Eikenprocessierups Almere

Werkzaamheden in Park.

Februari 2019

 

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben, zijn de werkzaamheden aan het park begonnen. Als eerste wordt het pad langs de Westerdreef aangelegd, door de firma Reimert. Het pad wordt verhardt met grauwacke split, dit lijkt een beetje op schelpen maar schelpen mogen niet meer. Omdat het pad vlak langs de Westerdreef loopt is het vooral in de winter erg open. Honden kunnen beter aan de lijn worden meegenomen. Langs het pad worden later dit jaar bomen en struiken ingeplant.

 

Ook is er al begonnen met de grondverplaatsingen rond Jeugdland. Het graven van de watergangen gebeurt weer later in het jaar.

 

Kaart van het Park na herinrichting >>>


Boerderijbrug Klaar

Januari 2019

 

Het werk aan de brug is klaar en de brug ziet er weer spic en span uit. De nieuwe brug is inmiddels alweer in gebruik genomen.


2018


Nieuwe voorzitter

Oktober 2018

 

Het bestuur van de Stichting Belangen Park Uithof heeft op 18 oktober afscheid genomen van Bep van Mil als voorzitter van het bestuur. Haar functie wordt overgenomen door Hans Zwennes, die al een tijdje secretaris was. Het bestuur gaat op zoek naar een nieuwe secretaris. Ondertussen neemt de voorzitter ook de secretaris functie tijdelijk voor zijn rekening.

 

Het bestuur bedankt Bep van Mil voor haar jarenlange inzet voor de belangen van het park Uithof en wenst haar alle goeds in haar nieuwe woonplaats.

Boerderij brug wordt vervangen

Oktober 2018

 

De Boerderij brug, gelegen aan het Polderhof fietspad wordt in oktober/november 2018 vervangen door de gemeente Almere. Fietsers en voetgangers worden omgeleid.

 

Lees meer hierover op >>  werk aan bruggen

de boerderij brug  >>>


Wandeling/Fietstocht door de Laren/Park Uithof

 Augustus 2018

 

 

 

Op 4 september om 19.00 uur is er een wandeling en fietstocht door de Laren en het park Uithof.  De dames van het Voedselbos team wachten u op bij het Voedselbos en vertellen het verhaal daarover.

 

Voor opgeven en tijdstippen kijk in de agenda

 

Lees het verslag in het blog

Burendag

Augustus 2018 

 

Op 22 september doen we mee aan Burendag.

 

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

 

Om 10.00 uur starten we. We gaan weer fruitbomen planten en een insectenhotel maken.

 

Er staat een kort verslag in de blog sectie van deze website

>> Blog burendag

 


Wilgenp@rk

augustus 2018 

 

Het Wilgenp@rk is een speelplaats in park Uithof nabij de school De Ark. Over aanleg en onderhoud zie de volgende pagina.


Herinrichting Park

mei 2018 

 

De plannen voor de herinrichting van Park Uithof staan op de gemeentelijke website onder plan de Laren.