· 

Natuurklussen tussen de bloesems

Op zaterdag 13 april werd er gestart met de klus in het Windbreekbos tegenover de Uithof wijk. Daar werden de struinpaden verzorgd. Elk jaar groeien deze weer dicht met bramen, brandnetels en takken, die verwijderd moeten worden.

Het Windbreekbos is een overblijfsel van het oudste bos van Almere. In het bos is veel variatie in bomen. Op deze zonnige zaterdag stonden de iepen zaadjes aan de iepen op het punt om losgelaten te worden. Dan sneeuwt het in het park.

Na de koffie ging het groepje vrijwilligers op weg naar het Voedselbos. Op diverse plekken wordt daar door de aannemer aan de fietspaden gewerkt, waardoor deze wat zanderig en slecht begaanbaar waren. Lastig als je op de fiets bent.

In de Boskamer bij de Uitbrug en Vleugelnoot ging een deel van de vrijwilligers aan de slag om kruiden te zaaien op de langgerekte heuvel naast het pad. Dat bleek meer werk dan gedacht. Een deel van de heuvel is nu in gezaaid met kruiden, een ander deel met bijenvoer.

De andere vrijwilligers ging bramen verwijderen bij het elzenbosje in de boskamer nabij de boerderijbrug, dat lukte maar ten dele. Aan het zaaien van mosterzaad kwam men niet toe.

De zaailingen van de mosterd  in een  ander bosje zijn inmiddels opgekomen. Ook staan er diverse kersenbomen in het park in bloei, wat een mooi gezicht is. Alleen de temperatuur bleef deze zaterdag behoorlijk achter.